torsdag, januar 24, 2019

Heidi Bjerkan nominert til 2 priser - Adressa idag 24.01.2019
Trondheim Ut-Awards
- Kjempe- stas med to nominasjoner
Dersom Heidi Bjerkan får full klaff når Utawards deles ut i februar, kan hun innkassere pris som årets kulturpersonlighet og i kategorien årets restaurant.
Hun ble også nominert til Årets trønder i 2017.
- Det er voldsomt med oppmerksomhet. Jeg er ikke så veldig glad i oppmerksomhet på egne vegne, samtidig er det så klart gøy.
I kategorien årets kulturpersonlighet er hun nominert sammen med Anne B. Ragde og Håkon Bleken, og i kategorien årets gourmet restaurant kjemper hun mot Røst og Fagn.

Raus prisgrossistCredo er ingen nykommer i Utawards, og har tidligere mottatt denne prisen en rekke ganger. Men de to siste årene har den blitt tildelt restauranten Røst.
- Det synes jeg er utrolig stas, jo flere flinke jo bedre er det. Det er veldig viktig at vi styrker kompetanse og fagmiljø, slik at talentene blir og at tilbudet i Trondheim blir enda bedre. Ikke minst er denne bredden viktig i forhold til lokale matprodusenter, sier Bjerkan.

A-krim og Michelin
Bjerkans nye Credo på Lilleby har fått topp skussmål fra mange hold siden åpningen i februar i fjor, ikke minst av VGs Erik Fosnes Hansen som trillet til seks på terningen i sin anmeldelse. Fosnes Hansen ymtet sågar om Credos mulighet for Michelin-stjerne.
13. desember i fjor var Michelin-guiden på besøk i Credo Restaurant på Lillby. Dit kom også politiet og flere andre offentlige etater på uanmeldt kontroll samme kveld, i den såkalte A-krim gruppen. I alt 14 kontrollører oppholdt seg i restauranten fra klokka 1830–2200.
- Jeg har ingenting mot at Credo kontrolleres, tvert imot, vi skal kontrolleres. Men jeg reagerer på at de tropper opp på et tidspunkt hvor vi er på det travleste. Vi driver med presisjon og service, så det er ingen skånsom kontroll. De kunne ha kommet på dagtid, mener Bjerkan.

Ber om dokumenter
Ifølge Bjerkan har A-krim nå bedt om flere opplysninger i saken.
- De ønsker dokumenter, som de for så vidt allerede har. Det er helt greit, og jeg har tro på at så lenge vi snakker sammen og de blir bedre kjent med måten vi jobber på, så kan kanskje dette løses på en mer skånsom måte i framtiden.
- Hvordan har saken påvirket de ansatte?
- Saken har selvfølgelig vært energitappende, og det har vært en del snakk blant de ansatte. Folk ble jo fulgt av politi, ikke sant. Men vi går ikke rundt og er nervøse, og holder ikke noe tilbake. For oss handler det om hvor god man skal bli. For å bli god, må man trene. Sånn er det.
Hvordan oppsummerer du snart ett år i nye lokaler på Lilleby?
- Det er et eventyr. Og vi opplever masse støtte.
- Hva betyr mest, å bli årets kulturpersonlighet eller årets restaurant?
- Det er vanskelig å rangere. Det er superstas å bli nominert i begge kategorier. Det fine er at vi blir synlige og får vist oss fram, sier Bjerkan.
Du kan fortsatt stemme frem dine favoritter i årets utgave av Utawards.

Stem på adressa.no

- Kjempe- stas med to nominasjoner
http://www.e-pages.dk/adresseavisen/5975/article/842802/35/1/render/?token=ebd8f55feab396024468c0c77a266413

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar