onsdag, november 21, 2018

Folkemøte Skutvik: Avisa Nordland 22.11.18


Lokalbefolkningen med hard kritikk av Nordlandsekspressen

– Har mistet tilliten

Hamarøy: Det var den langt på vei knusende dommen fra et svært godt besøkt folkemøte på Skutvik tirsdag kveld om hurtigbåttilbudet.

Den ene møtedeltakeren etter den andre framførte beinhard kritikk både mot operatøren Torghatten Nord, politikere og samferdselsavdelingen i fylkeskommunen fordi regulariteten på ruten mellom Bodø, Steigen, Hamarøy og Lofoten langt fra er slik den burde være.

Periodevis mangelfull godshåndtering og elendig informasjon til reisende når båter er innstilte eller forsinket, var andre forhold som ble kritisert.

Det samme gjelder beslutningen om å gjøre anløpet på Skutvik ekspeditørløst og at Nordlandsekspressen snur på Nordskot og går tilbake til Bodø de gangene det ikke er mulig å krysse Vestfjorden. Det har medført til dels store problemer for mange reisende.

Kan bli kastet av

– Hvorfor kan ikke Nordlandsekspressen gå til Skutvik og ligge der over natta? Slik det nå er, risikerer vi å bli kastet av båten på Nordskot dersom vi tar sjansen på å bli med i håp om at båten skal gå helt til Skutvik, ble det sagt på møtet.

– Forutsigbarheten med hurtigbåten er borte. Det er en situasjon vi absolutt ikke ønsker å ha, sa en av møtedeltakerne, Bente Melby Ness.

Ordfører Jan Folke Sandnes i Hamarøy var til stede på møtet.

Han merket seg den harde kritikken fra brukerne av hurtigbåttilbudet før han torsdag skal i møte med samferdselsråd Svein Eggesvik, Sp, om saken.

– Kritikken skyldes den situasjonen som har vært med kansellering av turer, mangelfull informasjon, manglende godshåndtering, venteromsproblematikk og mangel på forutsigbarhet i tilbudet. Dette har medført ekstra kostnader for mange, mens andre har måttet avlyse sykehustimer de har ventet lenge på å få, sa Sandnes til Avisa Nordland etter møtet.

Ordføreren merket seg også at mange på møtet ga uttrykk for at de ikke lenger stoler på hurtigbåten.

– Det er en skummel utvikling. Det kan medføre at bruken av båten går ned, sier Sandnes.

Mye usikkerhet

– Hvorfor er tilbudet blitt dårligere enn før?

– Det er vanskelig å si, men prosjektet med nytt hurtigbåt- og fergekart har skapt mye usikkerhet og diskusjoner. Folk blir usikre på hvordan det blir med deres viktigste kommunikasjonsmiddel med omverdenen. Jeg håper at når de nye hurtigbåtene er å plass 1. mars neste år blir det et godt og stabilt tilbud både for passasjerer og gods.

– Dette er den eneste sjøverts transporten Hamarøy og Steigen har. Derfor er det så viktig å ha et godt hurtigbåttilbud. Det understrekes også av den store oppslutningen på møtet i dag, påpeker ordføreren.

--

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar