lørdag, februar 17, 2018

Adressa 17.02.18. Første mingle- fest på Credo


Gjenåpner Credo
Neste uke gjenåpner Credo restaurant og bistroen Jossa mat og drikke.

Nå er det ikke lenger i Ørjaveita i Midtbyen, men i en gedigen verkstedhall på Lilleby.

Men allerede denne uka, på en kald og vindfull torsdag, inviterte kokken bak, Heidi Bjerkan, til åpningsfest. Inne i varmen var arkitekt Svein Skibnes fra Skibnes Arkitekter en selvsagt gjest. Det er arkitekter herfra som har endret en gedigen, kald og tom verkstedhall til et utested.

Sted for trivsel
- Det har vært givende å transformere et industriområde til et koselig sted hvor folk skal trives, og jeg må si dette ble det vi håpet, sier Skibnes som var på festen sammen med arkitektkollega Espen Stensen.

Det nye Credo-lokalet er svært, og det var det mange av gjestene som ble overrasket over. Blant annet Per Borten, musiker og studioprodusent.

- Jeg ble sjokkert over at det er så stort, dette er helt «mind blowing». Men jeg er ikke overrasket over at det er nettopp Heidi som står bak, for hun er et av de tøffeste menneskene jeg vet om. Jeg kjenner igjen tankesettet hennes fra musikkverden, der du vil ha kun det beste. Heidi er rett og slett en rockestjerne, mener Borten.

Plass til flere

Roar Hildonen fra restauranten To tom og kjøkken var også til stede på åpningsfesten.

- Jeg ser ikke på dette som en konkurrent, men som en tilvekst til byen. Dette bidrar til en enda mer spennende by, og det tjener vi alle på. Og så må du få med at jeg er utrolig glad for at Heidi er like opptatt av lokale råvarer som meg, sier Hildonen.

Oljegründer Erik Haugene fra Okea mener også at det kun er positivt med enda et utested.

- Dette er enda et argument for at trondhjemmere må komme seg mer ut. Folk må rett og slett selge kjøkkenene sine og gå ut å spise! sier Haugane entusiastisk og ser seg smilende omkring.

- Dette stedet har et storbypreg over seg, mener Haugane.

God akustikk

Sola Jonsen fra DumDum Boys sto mest og lyttet til akustikken.

- Det er overraskende god akustikk, selv om det er et stort åpent bygg med masse folk kan alle snakke med vanlig stemmeleie. Jeg håper det blir konserter her også. Ellers må jeg si at dette er et skikkelig fint tilskudd til byen, sier Jonsen som kom sammen med NRK-kollega Robert Sætervik.