tirsdag, mai 27, 2014

Chris De Coninck, sykkelturisten fra Belgia

Chris møtte jeg i Kjerkgata på Røros. Jeg var der for å demonstrere spansk olivenolje ved åpningen av Røros Delikatesser. Hun spurte meg om noen råd om overnatting, og vi kom i prat. Da fortalte hun om veldig dårlige erfaringer i forbindelse med å få lov til å sette opp teltet sitt. Faktisk var det ved flere anledninger at hun ikke fikk ja til å sette opp et telt.
Dette kan vi ikke etterlate som inntrykk av Norge så jeg inviterte henne hjem til oss når hun kom til Trondheim. Søndag kveld ringte hun og sa hun var her og vi fikk anledning til å bli bedre kjent med en belgisk, enslig sykepleier som nettopp hadde blitt pensjonist. Hun var en riktig "Globetrotter" og hadde vært i mange land. Hadde også gått pilegrimsruten fra Belgia til Santiago de Compostela. Det ble mange interessante historier og ikke minst en nyttig innføring i nåtidig Belgisk historie. Både om politikk, religion, økonomi og ikke minst helsevesen. 
Vi anbefalte henne å sykle kystriksveien til Lofoten og idag, tirsdag 27 mai, tok hun båten til Vanvikan for å sykle yttersia av Fosen til Namsos og videre nordover riksvei 17. Jeg håper at mine venner på nettet tar vel imot henne om dere ser henne langs landeveien. Inviter henne gjerne hjem slik at hun får oppleve den den rause norske "folkesjæla". Hun er på fb her:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar