mandag, oktober 28, 2013

Tomorrow - Elmgreen & Dragset at the V&A The world’s greatest museum of art and design

Ingar Dragset fra Lade, Trondheim, har sammen med sin kunstnerkollega Michael Elmgreen en utstilling i V&A -Victoria and Albert- Museum i London. V&A er idag en av verdens viktigste museer, og denne utstillingen: Tomorrow skiller seg ut fordi den er interaktiv. Altså, du som tilskuer kan sende inn ideer til utstillingen....les om hvordan det fungerer her!

Her er min opplevelse av utstillingen, som er en leilighet til en, fiktiv arkitekt. Kanskje som et filmmanus? Når jeg ankommer utstillingen/leiligheten blir jeg møtt av arkitektens butler, og her er dialogen med butleren som er det nærmeste jeg kommer hva utstillingen, Tomorrow er:
"God dag! Velkommen! Jeg er arkitektens butler"
Hvor er arkitekten?
"Han dusjer"
Bak en dør kan vi tydelig lyden fra dusjen.
Vi spør om gutten i peisen har kommet ned skorsteinen?
"Nei, det er arkitekten som barn"
Hvorfor er det en sprekk tvers over bordet og tallerkene, spør jeg
"Det skjedde da arkitekten gikk konkurs"
Betyr det at han kanskje ikke har anledning til å beholde leiligheten.
"Ja, han er på flyttefot, og jeg hjelper han med pakkingen"
Hvor lenge har du vært hans butler?
"10 år"
Takk for informasjonen!
Alle bildene her er fra V&A museums nettside om Tomorrow
Fotografert av Anders Sune Berg