mandag, juni 03, 2013

Æventyrland - Fra bloggen: Vollan

I denne filmen er dere midt i vårt 
"Æventyrland" her på Ness, Hamarøy. Det er akkurat her vi fisker, og det er disse fjellene vi har rundt oss. Det er også en veldig viktig film som forteller mye om samspillet mellom mennesket og natur. Det var også Knut Hamsun opptatt av. Det er derfor ikke vanskelig å kjenne igjen landskapet han beskriver. 
Ta deg tid til å se denne filmen og reflekter over mennesket sin plass i verden.....og les Knut Hamsun sin roman: "Markens grøde"-1917- som han fikk Nobels litteraturpris for i 1920. Her er de første ordene: "Den lange, lange sti over myrene og inn i skogene hvem har tråkket opp den? Mannen, mennesket, den første som var her. Det var ingen sti før han." Ta turen til Hamarøy i bøkene til Knut Hamsun, så kanskje du får lyst til å besøke området for å oppleve landskapet og naturen her.
I 1998 laget Helge Haukeland og Leif-Erik Michaelsen filmen "Sigfred og Ragnar og dei sju strauman". Filmen vant flere internasjonale priser for sin skildring av de to gamle mennene, Sigfred og Ragnar, og deres forhold til naturen. I dag er både Ragnar og Sigfred borte. Tilbake er bare husene, landskapet og minnene om det livet som en gang var. Vi blir med de to programskaperne tilbake til Husøyvær i Hamarøy. Programmet var noe av det siste som "stemmen fra nord", NRK-veteranen Leif-Erik Michaelsen, var med på
......se filmen her!