lørdag, mars 16, 2013

Biskop Grimkjells gate 6


16 mars 2013
Mine besteforeldre, Hilmar og Borghild, flyttet inn i Biskop Grimkjells gate 6 i 1936. De bodde i 3 etasje, der hvor det nå mangler et vindu. Det var den gangen en ganske stor leilighet med to store stuer og ett soverom. På slutten av 50 tallet når jeg bodde der så var det en meget velholdt gård. Eieren var malermester Jakobsen og han var meget nøye med at alt skulle være i orden. Men det var ikke bare i denne gården alt skulle være i orden. Alle gårdene i Biskop Grimkjells gate var godt vedlikeholdt. Faktisk, hele området på Ner`Lamon, som var et helt avgrenset geografisk området var velholdt. Togundergangen i Strandveien frem til og med Aktiebryggeriet. Alt nedenfor jerbanelinjen var det som het Ner`Lamon. 
Ordet Svartlamon var noe de som ikke bodde der brukte som et ukvemsord om et område som de fleste andre i byen synes var "litt skummel".
Det er nå over 20 år siden det ble besluttet at dette området skulle vitaliseres, men ut fra jeg ser når jeg går tur der er det ikke noe særlig fremdrift i denne moderniseringen. Se bare på bildet av Biskop Grimkjells gate 6. Det er bare trist!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar