onsdag, august 08, 2012

Castillo de Canena sortimentOlivenoljen fra Castillo de Canena er kåret til verdens beste olivenolje i klassen, monokultur. Det betyr, olivenolje produsert av bare en type oliven. Det er er den beste egenskapen ved Castillo de Canenas olivenoljer. De blander ikke flere typer oliven, slik de aller fleste andre produsenter av olivenolje gjør. Castillo de Canena produserer bare av en type oliven på hver flaske. Det er olivenvariantene: 
Picual og Arbequina.
Castillo de Canena, eiendommen finner du i Andalucia, like ved byen, Jaen, den spanske olivenoljens hjerte. Hispania Baetica, var det geografiske navnet romerne ga til den regionen som leverte mest olivenolje til det romerske keiserriket. Det er det et håndfast bevis på i Roma hvor det er et lite fjell med knuste leirkrukker som den spanske olivenoljen ble fraktet med til Roma. Castillo de Canena var nok ikke leverandør til romerne, men startet sitt firma i 1780. Det er fortsatt den samme familien, Vañó, som driver firmaet idag.


Produktene:

Reserva Familiar, oliven Picual, 0,5 ltr, gullkork
Reserva Familiar, oliven Arbequina, 0,5 ltr, sølvtopp

Rosa Vano: "A global golden age for us is coming" Se omtale i The Olive Oil Time klikk her!
 
First day of harvest, første dags pressing betyr at du får mer smak. Her er de to olivenvariantene, Castillo de Canena har i første dags pressing kvalitet.
- Med gull topp, oliven picual.
- Med sølvtopp, oliven arbequina
Hvert år er det forskjellig etikett. En spansk kjent person får hvert år bestemme designet på logoen.
Gaveeske med to flasker First day of Harvest og en flaske Royal Temprano

Royal Temprano er en oliven som var nesten helt utdødd. Den er restaurert av Castillo de Canena i samarbeide med universitetet i Jaen, avdeling oliven.

Castillo de Canenas Horizontal Tasting er resultatet av olivens utvikling i de forskjellige stadier til det blir kvaliteten: Extra Virgin Olive Oil. Vi følger Arbequina oliven fra akkurat det samme treet på Castillo de Canenas eiendom, i tre forskjellige utviklingstrinn, med forskjellige smaker.
Oktober - November - Desember. Da kan vi både se på fargen og smake de forskjellige modningsstadier. Fra grønn og fruktig i oktober, til gylden og mere sødme i november. Desember den fyldige og søte olivenoljen som passer til desserter. Tre forskjellige stadier.


Annie Sibonney har de siste fire årene reist Spania rundt for å utforske spansk mat og matkultur. Her er en "trailer", 2,07 minutter fra hennes program, presentert i Canada, fra Castillo de Canena: