mandag, mai 02, 2011

Praha påsken 2011

På tur til Praha sammen med, Kari og Petter Wang. For oss alle fire var det første gang vi besøkte byen. Hensikten var å se operaforstillingen, La Boheme, på Statsoperaen. Vi bodde på, Hotel Seven Days. Sentralt plassert, like ved nasjonalmusset som ligger øverst i Praha's hovedgate. Og det var naturlig å starte besøket, nettopp i denne gaten, etter ankomst langfredag:
Neste dag, påskaften, var det første besøket i det fantastiske parkanlegget. Det går bane opp, type Fløybanen, men i det fine været valgte vi å spasere:

Påskeaften, kvelden, valgte vi et arrangemet med folklore og mat. Vi ble hentet på hotellet og fraktet tilbake etterpå. Her er 3 YouTube videoer tatt med min Android telefon, det er kanskje for spesielt intr. men gir iallefall et inntrykk av stemningen:
http://www.youtube.com/watch?v=UDQQQY2qsRs
http://www.youtube.com/watch?v=z_V5egTw_QU
http://www.youtube.com/watch?v=5yvft1O3iRM
http://www.youtube.com/watch?v=UDQQQY2qsRs


Søndag, første påskedag, fortsatte med flott vær. Og vi fortsatte "Byvandringen":Kvelden var det operaforestilling, med avsluttningsmiddag på restaurant Mlýnec. Hele opplegget, billetter og middag var bestilt gjennom et arrangementsfirma i England, Divento.com, og var superproft. Alle ting fungerte perfekt. Vi ble hentet på hotellet, kjørt til operaen, hentet på operaen og kjørt til restauranten. Og til og med hentet på restauranten og kjørt hjem til hotellet....anbefales!
Her er bilder og et par små videosnutter fra siste dag:

p.s.Linker til to gode restauranter:
Den beste, som vi spiste på etter operaforestillingen:
Mlýnek
http://www.mlynec.cz/en/mlynec/
Den andre, med samme eier, Bellevue
http://www.bellevuerestaurant.cz/en/bellevuerestaurant/
Her er link til firmaet som eier disse to restaurantene:
www.zatisigroup.cz