mandag, januar 16, 2006

Boken om salt

Monique Truong heter en amerikansk forfatter, født i Saigon i 1968, flyttet til USA når hun var 6. En solid akademisk utdannelse, og har hatt en fantastisk suksess. Boken om salt er nettopp utgitt i Norge. Anbefales!

Her er et lite utdrag, som også er en flott matoppskrift:

"Jeg ønsket å fortelle henne at jeg planla å skjære den første ananasen i løvtynne skiver og brune dem med sjalottløk og biter av oksekjøtt; at sukkeret i ananasen ville bli karamellisert og avgi en svak, røykaktig smak som man fort kan bli avhengig av; at dette er en raffinert variant av min mors yndlingsrett. jeg ønsket å fortelle henne at jeg skulle skjære den andre ananasen i biter, la dem trekke i kirsch og gjøre dem til et fordrukkent leie for kuler med mandarinsorbet; at jeg ville pynte kanten med usukret krem, i en ring av elfenbensfargede rosetter. Og fordi jeg er forfengelig og ikke har noe høyere ønske enn å høre de utbruddene av lovprisning jeg kan avstedkomme, ønsket jeg å fortelle henne at jeg deretter skulle strø kandiserte fioler med funklende sukkerkrystaller over det hele"

Bjørn Henry
www.egiftdownloads.com
www.egifteurope.com
bjornhenry@gmail.com